EMphoto!

Recept på glutenfritt, supergott fröknäcke

Detta behöver du:

1/2 dl linfrön

1/2 dl sesamfrön

1/4 dl hackade mandlar 

3/4 dl solroskärnor 

2 dl bovetemjöl

1 krm havssalt 

1/2 dl olivolja 

2  1/2 dl vatten

Gör såhär: 

- Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt  (OBS! - pappret måste täcke hela plåten) 

- Blanda alla frön och kärnor tillsammans med bovetemjöl och havssalt i en bunke. 

- Tillsätt olivoljan ocj rör om. Koka upp vattnet och tillsätt det. Rör om till det blir en jämn smet/gröt. Om smeten skulle bli för hård så är det bara till att tilsätta lite extra vatten.

- Häll smeten på bakplåtspappret och bred ut den jämnt över hela pappret, ända ut i kanterna. 

- Strö lite flingsalt över hela brödet. 

- Grädda mitt i ugnen ca 65-70 min. Låt det sedan kallna helt innan du bryter det i mindre bitar. 

KLART!

Jag tycker detta är ett supergott knäcke som är riktigt lätt att göra. Det enda som tar tid är gräddningen men under tiden kan man göra andra saker så det är inte så jobbigt att det ska gräddas såppas länge. Jag tycker absolut att ni ska testa detta om ni inte redan har gjort det! Detta knäcket är glutenfritt, det glömde jag säga i början! Jag rekomenderar starkt att äta en skiva med ost, skinka & smör till en skål med fil och musli ---> viola, en perfekt frukost! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas