EMphoto!

Kategori: MAT/RECEPT

Hos Philippe

Igår åt jag, mamma, pappa, min lillebror och min kompis ute på restaurang. Vi åt på ett ställe som hette "Hos Philippe" och det var huur gott som helst där. Trevlig personal och högklassig mat - det kunde inte bli bättre! :)

Jag beställde en mozarella pizza (nummer 26 på menyn, Contessa) och ett glas citronvatten. Det var den godaste pizzan jag har ätit på länge kan jag säga er. Det enda negativa jag kan hitta var dock att pizzan var så extrremt stor, den var så stor att den hängde utanför tallriken. Jag kan tycka att det är lite onödigt med så stor pizza eftersom man bara orkade äta en tredjedel av den och jag tror inte att det är många som orkar äta en hel sådan pizza heller och då blir det att man slänge en massa mat i onödan tyvärr.

Som "förrätt" fick man en liten talllrik med pizzasallad också!

/ Emelie

Grattis!

Hej!

Idag fyller mamma år, så jag och min syster bakade tårta (som var jättegod) och sen så åt vi räksallad.

I räksalladen var de: mango, sallad, räkor, tomater, avocado, rädisor, och vitlöksbröd.

-Maja

Middag med familjen

Är inte att äta en god middag med familjen något av det mysigaste man kan göra på en lördag? 

Man pratar med varandra, lära känna varandra ännu bättre och blir på toppen humör under tiden som man äter god mat. Jag tycker att det är guld värt. Jag skulle gära haft fler middagar tillsammans med min familj. 

I lördags grillade jag, mamma, pappa och min lillebror! Det var såå himla gott! :)

/ Emelie 

Dagens middag

Dagen middag blev två kokta ägg, sallad, majs, paprika, morot, fetaost & fullkornsbulgur!

Snabbt att göra, nyttigt och gott. Kan inte bli bättre :)

/ Emelie

Fika på leijas

Efter skolan tog jag och Maja en fika ihop på Leijas Café i stan. Vi pratade en hel del och vi planerade även massa roliga saker som ni så småningom kommer att få ta del av!

När jag kom hem åkte jag till stallet och efter det har jag bara tagit det lugnt. Jag har även "skissat" på lite nya hesderförslag som jag ska visa Maja imorgon!

Hoppas ni har haft en bra dag! Vi hörs. Godnatt / Emelie

(Utsäkta för dem kassa bilderna men dem är tagna med mobil och ljuset var inte bra heller)

Dinner

När jag kom hem från skolan idag fixade jag en snabb men samtidigt väldigt god middag.

Det blev Lax, sparris, broccoli, morot och tomater i ugn med lite krydda och olivolja på! Rekomenderas verkligen för att smakerna blir väldigt goda ihop. Jag brukar toppa laxen med fetaost men vi hade tyvärr ingen hemma så det fick bli lite solroskärnor som topping denna gången! 

/Emelie